Hoi!

De vrouwen achter de producten, dat zijn wij! Wij zijn moeder (Karin) en dochter (Eline) en wij werken sinds 2017  samen aan onze handgemaakte producten. In het dagelijkse leven zijn we facilitair medewerker en juf, maar tijdens de avonden op de bank vinden we het heerlijk om producten creëren met onze handen. 

Beide zijn wij vanaf jongs af aan al bezig met het maken van producten. Van gebreide sjalen, geborduurde portretten tot schilderijen en nu ook macramé producten.
Het begon allemaal toen we ons verveelden op een zomeravond en aan de slag gingen met wat oud touw wat we hadden liggen van een andere hobby. Van het één kwam het ander en opeens lag de woonkamer vol met leuke macramé producten en losse touwtjes. Al snel groeiden we door en konden we onze producten verkopen bij verschillende bloemisten in de provincie en op markten in de regio.

We stoppen veel nauwkeurigheid, liefde en enthousiasme in onze producten. We proberen unieke handgemaakte producten te maken waar anderen net zo blij van worden als wij zelf. Daarom maakt het ons enorm trots en zijn we heel dankbaar wanneer iemand anders net zo blij wordt van één van onze producten en deze graag in zijn/haar huis wil hebben.

Onze producten worden doorgaans gemaakt met 100% katoen touw, maar ook wel eens met acryl wol of schapenwol. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en mede daarom vinden we macramé zo leuk.

De producten op de website zijn helemaal door ons zelf gemaakt. We proberen zoveel mogelijk van het gebruikte materiaal efficiënt te gebruiken zodat er zo min mogelijk wordt weggegooid. Wanneer we een hanger afknippen gebruiken we de afgeknipte touwtjes bijvoorbeeld voor sleutelhangers, regenbogen of plantenhangers. Ook bij het verpakken proberen we zoveel mogelijk her te gebruiken. Het kan dus best zijn dat je bestelling in een gerecyclede doos komt.

En nu zijn we te vinden voor iedereen in Nederland en België dankzij onze zoon/broer die ons wilde helpen met het maken van deze website.
We hopen dat je iets kan vinden als cadeau voor je buren, je beste vriend(in), je grootouders of natuurlijk voor jezelf!

De betekenis van de naam Mustard Beetle

Het kiezen van een naam voor een bedrijf is enorm lastig. Je wilt vanzelfsprekend een originele naam die mensen onthouden, maar je wilt ook een naam die bij jou en je producten past.

Voor mij is een bedrijfsnaam net als een paar nieuwe schoenen, het moet in één keer goed zitten. Ik wil niet iets inlopen en wennen aan hoe het zit. Ik wil een naam waarvan ik meteen denk: Ja! die dekt de lading.

Dus na aardig wat puzzelen met woorden kwam ik op de naam Mustard Beetle. Een Engelse naam voor een Nederlands bedrijfje, maar dat was nodig voor de betekenis.

De naam is opgebouwd uit twee belangrijke componenten:

Mustard

Mosterd.. niet veel bijzonders, een lekker kruid en goede saus bij de kroket. En net daar zit het ‘um in. Onze achternaam is Doesburg, net als de Gelderse Hanzestad; Doesburg. Onze familiestamboom gaat ver terug, maar niet ver genoeg om te checken of onze familie iets te doen heeft met de oprichting van de stad Doesburg. Toch zie ik het al helemaal voor me en vind ik het een leuk idee om te bedenken dat mijn familie medeverantwoordelijk is voor het stichten van een stad. Om daarom een kleine knipoog te geven naar onze achternaam is gekozen voor mustard/mosterd. Want in Doesburg maken ze overheerlijke ambachtelijke mosterd.

Beetle

Kever, op zichzelf ook niks bijzonders. Maar dit deel van de naam is voornamelijk een kleine knipoog naar de Beatles. Iedereen die mij kent, weet dat ik enorm van de band houd en dat ik enorm baal dat ik niet ben geboren in 1950 zodat ik het allemaal bewust had kunnen meemaken.

Toch werd het Beetle en niet Beatle, de uitspraak blijft tenslotte hetzelfde. Alleen is het voordeel van Beetle dat het natuurlijk een diertje is. En moge het toeval het zo hebben dat de twee componenten van de naam, mosterd en kever, ook nog eens samen een bestaand diertje vormen: de mosterdkever.

En zo werd ons logo een mosterdkever.